تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ایل بزرگ قشقاییو آدرس mirzaie.loxblog.comلینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد
قارچهای دنبلان معمولاً دسته دسته در عمق 30 سانتیمتری در خاک و نزدیک به ریشههای گیاهان و درختها میرویند.
کاشت آنها نتیجه مفید نداده است، ولی به حالت طبیعی در بسیاری از زمینهای معتدل دیده میشوند و آنها را به وسیله سگ یا خوک پیدا میکنند.
دو نوع سیاه و سفید این قارچ گرانقیمتترین قارچهای دنبلان زیرزمینی هستند.
بیشترین میزان مصرف قارچ دنبلان در رستورانها، صنایع غذایی، تهیهٔ انواع سسها و روغنهای معطر و نیز داروسازی است.
قارچ دنبلان به صورت همزیستی با ریشههای درختان جنگلی به وجود میآید و در سطح تجاری در آزمایشگاهها اقدام به تولید نهال آلوده به میسلیومهای قارچ دنبلان میکنند و بعد کشت درختان را در زمین انجام میدهند.
اندازه قارچ دنبلان از یک فندق تا اندازه یک پرتقال است و شکلی شبیه سیب زمینی دارد.
کشت و کار این قارچها در زمینهایی که بکر میباشد هم موجب در آمدزایی افراد بومی میشود و هم طبیعت دچار دست خوردگی نمیشود.
گونهای از نادرترین قارچهای دنبلان کوهی جهان در برخی از مراتع شهرستان طارم استان زنجان شناسایی و در دانشگاه زنجان بررسی شدهاست.
قارچ دنبلان کوهی با گیاهان مرتعی همزیستی دارد و در سالهای پر باران و فصل پاییز و نیز از اول اسفند تا نیمه اول فروردین در مراتع شهرستان طارم رشد میکند.
بیش از 15 نوع پروتئین در این قارچها شناسایی شدهاست.
هکل جمع آوری شده توسط آقای معصومی در منطقه بند ریگ فراشبتد
بسیاری از مردم، از رفتن به جنگل و کندن قارچ برای خوردن لذت می برند، اما شناخت نوع قارچ می تواند مسئله مهمی باشد.
بیش از 38 هزار نوع قارچ وجود دارد که بعضی از آنها سمی اند و بعضی از آنها قابل خوردن می باشند. رنگ، شکل و اندازه ی قارچ ها می تواند خیلی متنوع و مختلف باشد.
این مسئله خیلی مهم است که بتوانید به طور صحیح، قارچ کنده شده را بشناسید تا از خوردن نوع سمی آن دوری نمایید.
فراعنه ی مصر، قارچ را یک خوراکی لذیذ می دانستند و یونانی ها اعتقاد داشتند که قارچ برای جنگاوران در صحنه نبرد، تولید قدرت می کند. رومی ها نیز قارچ را به عنوان یک هدیه از جانب خدا برمی شمردند و آن را فقط در روزهای عید استفاده می کردند. چینی ها از آن به عنوان یک گنج غذایی سالم مصرف می کردند.
امروزه از قارچ ها به خاطر طعم و بافت شان در تهیه غذاها استفاده می کنند. آنها می توانند طعم خودشان را به غذاها بدهند، یا طعم مواد دیگر را به خودشان بگیرند. طعم آنها معمولا در طول پخت افزایش پیدا می کند و شکل شان هم با روش های معمول آشپزی مثل سرخ کردن و خرد کردن حفظ می شود.
قارچ را معمولا به سوپ ،سالاد و ساندویچ اضافه می کنند، یا از آن به عنوان پیش غذا استفاده می نمایند. قارچ ها، شکل زیبایی به غذاها می دهند.
قارچ ها به دو دسته ی وحشی و پرورشی تقسیم می شوند. بعضی از آنها اثرات مفیدی در سلامتی انسان دارند، مثل رقیق کردن خون، جلوگیری از ایجاد و رشد تومورهای سرطانی.
قارچ ها 80 تا 90 درصد، آب دارند و خیلی کم کالری هستند. آنها مقدار کمی چربی و سدیم (نمک) و 8 تا 10 درصد فیبر دارند و یک خوراکی ایده آل برای افرادی هستند که می خواهند وزن و فشار خون شان را کنترل کنند.
در هر 100 گرم قارچ، حدود یک میلی گرم آهن وجود دارد.
برعکس خیلی از مواد غذایی گیاهی، قارچ دارای فیتات نیست. فیتات جذب آهن و بعضی مواد معدنی را در بدن کاهش می دهد. بنابراین آهن موجود در قارچ به سرعت جذب می شود.
قارچ منبع خوب پتاسیم و مس:
قارچ یک منبع عالی پتاسیم می باشد که این ماده به کاهش فشار خون کمک می کند و خطر سکته قلبی را پایین می آورد. به طور متوسط قارچ portabella (تصویر مجاور) حتی از یک عدد موز و یا یک لیوان آب پرتقال هم بیشتر پتاسیم دارد.
یک واحد قارچ که شامل 5 عدد متوسط می باشد، حدود 20 تا 40 درصد نیاز بدن به مس را تأمین می کند و اگر به طور مرتب خورده شود، به کاهش فشار خون کمک کرده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.
قارچ منبع غنی از سلنیوم:
سلنیوم آنتی اکسیدانی است که با ویتامین E کار می کند و از سلول ها در برابر صدمات رادیکال های آزاد محافظت می نماید. مطالعات نشان داده است افرادی که دو برابر مقدار توصیه شده در روز سلنیوم مصرف کرده اند، خطر سرطان پروستات در آنها تا 65 درصد کاهش یافته است.
یک مطالعه بر روی افراد مسن نشان داد، مردانی که مقدار سلنیوم خون شان کم است، در مقایسه با آنهایی که سطح سلنیوم خون بالایی دارند، 4 تا 5 برابر بیشتر در معرض سرطان پروستات قرار دارند.
خواص درمانی قارچ ها:
طی قرن ها از انواع قارچ در تهیه داروهای سنتی شرقی برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شده است.
به عنوان مثال در ژاپن و چین از قارچ shiitake (تصویر مجاور) برای جلوگیری ازبیماری های قلبی، ایجاد مقاومت در برابر ویروس ها و بیماری ها، درمانخستگی، سرماخوردگی و آنفلوانزا استفاده می شود.
یک نوع از عصاره ی این قارچ، از سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونت ها محافظت می کند و فعالیت ضد توموری هم نشان می دهد.
تقویت سیستم ایمنی بدن:
تعدادی از قارچ ها از خانواده poly poraccae در پزشکی بسیار کاربرد دارد.
از این میان در مورد قارچ maiitake تحقیقات وسیعی در غرب انجام شده است. عصاره این قارچ، با افزایش فعالیت گلبول های سفید، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا به ویروس ها و باکتری های مهاجم حمله کند.
سرطان:
بیشترین نوع قارچی که در آمریکا استفاده می شود، قارچ دکمه ای سفید (تصویر مجاور) است.
قارچ دکمه ای به دو شکل دیگر هم وجود دارد: Crimini یا قارچ های قهوه ای با طعم خاکی تر و بافت سفت تر، و قارچ های portabella با چتر بزرگ تر که مزه گوشتی دارند.
تحقیقات اخیر نشان می دهد که قارچ های دکمه ای سفید می توانند احتمال خطر سرطان سینه و سرطان پروستات را کاهش دهند.
عصاره ی قارچ دکمه ای سفید می تواند باعث کاهش تکثیر سلولی در سلول های سرطانی و اندازه تومورها نیز شود.
این اثرات محافظتی می تواند با مصرف 100 گرم قارچ در روز دیده شود.
چگونه قارچ را انتخاب و نگهداری کنیم؟
قارچ هایی را که سالم هستند و صدمه ندیده اند (اوایل باز شدن چترشان می باشند)، بخرید.
با قرار دادن قارچ ها در پاکت کاغذی می توانید تا یک هفته آنها را سالم نگه دارید.
قارچ ها را باید ابتدا به آرامی تمیز کرد و سپس شست. قارچ های پرورشی ممکن است خام هم خورده شوند، اما بیشتر قارچ ها را بایستی به شکل پخته مصرف کرد.
از قارچ ها به صورت تازه، کنسرو شده، خشک شده و فریز شده استفاده می شود.
نکته قابل توجه اینکه: قارچ های وحشی را از اماکن قابل اطمینان خریداری کنید، زیرا بعضی از قارچ های وحشی، سمی اند و
می توانند به سلامت قلب، کلیه و کبد صدمه بزنند و حتی کشنده باشند.
قارچ زمینی(هکل)
(آق دمبلاق) هکل زمینی
قزل دنبلاق توسط آقای معصومی در باچون
قزل دنبلاق
قاسنی
.
باریجه گیاهی است که در نواحی کوهستانی و ارتفاعات بالای 2 هزارمتر میروید.
باریجه، بالیجه یا بالنبو، گیاهی از خانواده چتریان است. این گیاه در نوع اشکی تا 5 درصد و در نوع عسلی تا 30 درصد اسانس دارد. نام فارسی آن باریجه، اشق، بارزد، بیرزد یا قاسنی است و در زبان عربی به نام قنه شناخته میشود.
به نقل از ایسنا، باریجه را انگلیسیها و فرانسویها "گالبانوم" و آلمانیها "گالبانوم" یا "گالبان" میگویند.
شیره باریجه در اواخر خرداد ماه به مدت 2 ماه بر حسب شرایط اقلیمی برداشت میشود، اضافه کرد: باریجه گیاهی "مونوکارپیک" است، یعنی تنها یک بار گل میدهد. در چند سال اول رویش، برگهایی طوقهای تولید میکند و در سال آخر رویش به ساقه میرود و گل و میوه تولید میکند. گلهای آن زرد رنگ و به صورت چتر مرکب است. از تمام اندامهای گیاه بوی تند و مخصوصی به استشمام میرسد و ریشهی آن در زمین مانند چغندر قند و به رنگ قهوهای مایل به سیاه است.
با بریدن لایهای نازک از این ریشه، مایعی صمغ مانند به رنگ شیر بیرون میزند که در اثر گذشت زمان که در اصطلاح «مدار» خوانده میشود که به زرد و سپس قرمز تغییر رنگ میدهد.
شیرهی گیاه که پس از برداشتن لایهی نازک بیرون زده است و با گذشت چند روز رنگ آن به زرد و سرخ تغییر کرده با وسیلهای به نام «کارد» که ملاقه مانند و بادستهی چوبی کوتاه است، از روی بدنهی ریشه برداشته شده و باز لایهای دیگر بریده میشود. پس از چند روز شیرهی آن بیرون آمده، تغییر رنگ داده و عمل گرفتن آن از سر گرفته میشود. بریدنها و گرفتنها تا جایی که در ریشهی گیاه شیر باشد، ادامه مییابد.همچنین صمغ آن بویی خوش دارد و آتش زاست.
باریجه برای استعمال داخلی برای درمان بیماریهای برونشیت مزمن، آسم، ناراحتیهای قفسه سینه و درمان آنفولانزا و برای استعمال خارجی به عنوان ضماد برای تورم معده و جراحتها استفاده میشود
قاسنی
باریجه، کما یا قاسنی (Ferula gummosa) گیاهی خودرو از خانواده چتریان می*باشد. از شیره ریشه آن ماده*ای معطر گرفته می*شود که در زبان*های اروپایی galbanum خوانده می*شود وکاربرد دارویی دارد.
در کتب قدیم با نام «انجدان» و در زبان سریانی «انگدان اوگاما» خوانده می*شد. گیاهی جدا
گلبرگ و شامل ۱۵۰ جنس و در حدود ۳۰۰۰۰ گونه می*باشند. باریجه گیاهی پایا با ساقه ضخیم به ارتفاع ۱ تا ۲ متر و برگ*هایی به رنگ سبز مایل به خاکستری و پوشیده از تار به طول ۳۰ سانتیمتر بوده، رشد گیاه بصورت روزت بوده و از سن پنج سالگی به بعد با ایجاد ساقه گل دهنده به مرحله زایشی وارد می*گردد. گیاه باریجه در طول عمر تنها یک بار به گل نشسته و بذر می*دهدو پس از آن از بین می*رود. گل*های آن زرد و مجتمع به صورت چترهای مرکب و عموماً به صورت
دستجات فراهم در قسمت*های فوقانی ساقه ظاهر می*گردد. میوه بیضی شکل و دراز به طول
۲/۱۲ تا ۲/۱۵ میلیمتر و عرض ۸/۵ تا ۸/۶ میلیمتر می*باشد که کناره آن باریک*تر از نصف قسمت محتوای دانه می*باشد.
این گیاه در مناطق کوهستانی مرکزی و شمال شرق ایران می*روید. عمده رویشگاههای گیاه در استانهای خراسان ، اصفهان ، تهران ، مازندران ، مرکزی و زنجان و در روستای ونونان می باشد .
ریشهٔ آن در زمین مانند چغندر قند و به رنگ قهوه*ای مایل به سیاه است. با بریدن لایه ای نازک ازاین ریشه مایعی صمغ مانند به رنگ شیر بیرون می زند. شیرابه ای که در اثر خراشهای طبیعی یا مصنوعی از ریشه ، ساقه ، برگ و میوه گیاه تراوش می شود اصطلاحا" گالبانوم" گویند. صمغ حاصل از گیاه ، جز فرآورده های فرعی مرتع بوده و بعنوان یکی از مهم ترین گیاهان دارویی –صنعتی صادراتی کشور محسوب می شود.
بدلیل کیفیت و مرغوبیت بسیار بالای باریجه ایران نسبت به سایر ممالک حوضه مدیترانه ، سالیانه بیش از دهها تن صمغ ، به شکل خام از کشور صادر و فرآورده های حاصل از آن با چندین برابر قیمت به کشور سرازیر می شود یکی از رویشگاههای با اهمیت باریجه ، حوضه های آبخیز جنوب و غرب
کاشان که براساس آمار سال ۱۳۷۱ ، بیش از یک ششم باریجه صادراتی کشور(حدود یازده تن را بخود اختصاص داده است.
. شیرهٔ گیاه که پس از برداشتن لایهٔ نازک برون زده*است و با گذشت چند روز رنگ آن به زرد و سرخ تغییر کرده با وسیله*ای به نام «کارد» که ملاقه مانند و بادستهٔ چوبی کوتاه است از روی بدنه ریشه برداشته شده و باز با ببری لایه*ای دیگر بریده می*شود. پس از چند روز شیرهٔ بیرون آمده تغییر رنگ داده عمل گرفتن آن از سر گرفته می*شود. بریدن*ها و گرفتن*ها تا جایی که در ریشهٔ گیاه شیر باشد ادامه میابد. فصل انجام این کار از اواخر بهار تا پایان تابستان است. نام محلی آن در زبان مردم اقلیدفارس و بیدک وآباده فارس، قاسنی (بر وزن کاسنی) است. و به کسانی که شغل باریجه*گیری دارند قاسنی*زن گفته می*شود. صمغ آن بویی خوش دارد و آتش گیر است.
موارد استعمال:
از باریجه بیشتر به عنوان طعم*دهنده در محصولات غذائی مانند نوشابه*های غیرالکلی و فرآورده*های گوشتی و یا معطرکننده و تثبیت*کنندۀ عطرها در فرآورده*های آرایشی مورد مصرف قرار می*گیرد. ازباریجه در گذشته همراه با آنغوزه در ناراحتی*های عصبی استفاده می*شده است . بنابر اعتقاددامداران مصرف بوتۀ باریجه بوسیله حیوانات اهلی در تولید شیر آنها مؤثر است. لذا در مناطقی که دامداران از نظر تأمین علوفه رمستانه در مضیقه می*باشند می*توان اجازۀ جمع*آوری ساقه*های خشک شده را پس از ریزش بذرهای تولیدی به آنها داد.
موارد استعمال در گذشته:
در طب گذشته، باریجه در اختلالات مقتضی در درمان تنگی نفس و سرفۀ مزمن مصرف می شده ا ست . باریجه اثر نیروبخش، ضد نزله و ضد تشنج دارد ولی امروزه، استفاده از آن در طب داخلی به فراموشی سپرده شده است.
خواص باریجه:
1. طبع آن خیلی گرم و خشک است.
2. جهت خردکردن سنگ مثانه و کلیه این صمغ را با عسل مخلوط کرده میل شود.
3. برای خارج کردن جنین مرده و مشیمه صمغ را با سرکه و مرمکی رقیق کرده میل کنید.
خواص درمانی
باریجه خواص و فواید درمانی فراوانی دارد. از صمغ باریجه به عنوان ضدعفونی کننده و داروی سینه و درمان برونشیت استفاده میشود. یکی از خواص باریجه تقویت رحم است.
باریجه ملین و محلل گازها ایت و نفخ را رفع میکند. از دیگر خواص باریجه خاصیت قاعده آور بودن آن است. باریجه اگر همراه با عسل مصرف شود برای خرد کردن سنگ مثانه و کلیه و باز کردن انسداد کلیه و تسهیل زایمان و دفع سموم موثر و مفید است. همچنین اگر باریجه هنراه با سرکه رقیق مصرف شود برای خارج کردن جنین مرده و در صورتی که همراه با آب مصرف شود برای رفع سوزش مجرای ادرار و بواسیر مفید خواهد بود.
خواص باریجه بسیار فراوان است و برای سلامتی بسیار مفید است. در ادامه به بررسی برخی از خواص باریجه میپردازیم.
خواص باریجه برای پوست
یکی از خواص باریجه برای پوست جوانسازی پوست است. از خواص اصلی و مهم باریجه جوانسازی و شادابی پوست است. عصاره باریجه که یک داروی گیاهی است حاوی ویتامینها و املاح لازم و ضروری پوست است و همچنین فرآیند کلاژن سازی را با خاصیت آنتی اکسیدانی خود تحریک میکند که از این طریق موجب رفع چین و چروک ها، شل شدگی و افتادگی پوست میشود. عصاره باریجه در زنان باردار علائم کشیدگی پوست را نیز رفع میکند و پوست را جوان، زیبا و شاداب میکند.
از دیگر خواص باریجه برای پوست میتوان به از بین برندگی جای زخمها اشاره کرد. برای از بین بردن اثر و بازماندگی آثار زخم و آسیب دیدگی پوستی بر روی بدنتان از روغن یا عصاره باریجه استفاده کنید.
گفتیم عصاره باریجه قابلیت جوان سازی پوست و تاثیر چشمگیری در تولید سلول های سالم پوستی دارد و به پوست کمک میکند تا چروکیدگی، قرمزی یا هر نوع تغییر در ظاهر و حالت پوست در نتیجه انواع آسیبها از جمله زخم، جوش یا دیگر اختلالات پوستی درمان شود. برای بهرهمندی از این خواص باریجه کافی است به مدت چند هفته، دو بار در روز عصاره باریجه را بر روی موضع مورد نظر بریزید و ماساژ دهید. بعد از گذشت چند هفته تاثیر این داروی گیاهی بینظیر را بر پوست خود خواهید دید.
خواص باریجه برای سم زدایی از بدن
سم زدایی یکی دیگر از خواص باریجه یا قاسنی برای بدن است. گیاه قاسنی یا باریجه دارای ترکیباتی است که به فرآیند سم زدایی کمک میکنند و سم زدایی را در اندامهایی چون کبد و کلیه تقویت میکنند. باریجه نه تنها به پاکسازی خون کمک میکند بلکه با تحریک ترشح هورمونهایی در درمان و پیشگیری از ایجاد برخی آسیبهای پوستی درنتیجه عفونت پوست نقش دارند.
خواص باریجه برای درمان سنگ کلیه
یکی از خواص درمانی گیاه باریجه این است که میتواند موجب رفع و خرد شدن سنگ کلیه شود. برای اطلاع از مقدار مصرف عصاره باریجه در جهت درمان سنگ کلیه باید با متخصص طب سنتی مشورت شود.
خواص باریجه برای رفع گرفتگی و احتقان
رفع گرفتگی و احتقان مسیرهای تنفسی از دیگر خواص درمانی باریجه است. رفع مشکل عبور هوا در افرادی که مبتلا به بیماریهایی همانند آسم، برونشیت، سرماخوردگی با سرفه های شدید هستند و یا افرادی که به علل مختلف درگیر عفونت مجاری تنفسی هستند با استفاده از عصاره باریجه ممکن است. گیاه دارویی باریجه دارای خاصیت ضد عفونی کننده و ضد باکتریایی است که با داشتن این خاصیت میتواند عفونت ریه، حنجره و سایر بخشهای دستگاه تنفسی را درمان کند و موجب تنفس بهتر و راحتتر شود.
خواص باریجه برای رفع گرفتگی عضلات
از دیگر خواص باریجه به خاصیت ضد اسپاسم این گیاه دارویی میتوان اشاره کرد. عصاره باریجه برخی گرفتگیهای شایع از جمله گرفتگی روده، عضلات، مسیرهای تنفسی و روده را میتواند درمان کند. درمان گرفتگی یا اسپاسم ضروری است زیرا در صورت عدم درمان این مشکل احتمال وجود خطرات زیادی برای بدن وجود دارد. برای آرامسازی سیستم اعصاب مرکزی و کاهش فشار عضلانی هم میتوانید از عصاره باریجه و خواص ضد اسپاسم آن بهرهمند شوید.
خواص باریجه برای تقویت سیستم گردش خون
یکی دیگر از خواص باریجه تاثیر فوقالعاده این گیاه دارویی بر روی سیستم گردش خون و بهبود آن است. ترکیبات موجود در باریجه بر روی بهبود فعالیت عروق موثر هستند و با تقویت عروق موجب تسریع و نظم بهتر و بیشتر گردش خون میشود. به کمک باریجه میتوان بسیاری از بیماریهای در ارتباط با اختلالات و ضعف گردش خون را نیز درمان کرد.
خواص بادریجه برای رحم
از مهمترین خواص بادریجه اثر گذاری این داروی گیاهی در بیماریهای رحم است. بادریجه را قویترین دارو برای رحم میدانند. از روغن بادریجه درمان برای بیماریهای رحم میتوان استفاده کرد. ضماد بادریجه برای تسکین درد رحم مفید است.
خواص باریجه برای دندان
برای درمان دندان درد عصاره باریجه یا قسنی را به اندازه نخود روی دندان خود بگذارید و برای مدتی روی دندان خود نگهدارید.
مضرات باریجه
طبع باریجه بسیار گرم است و مصرف آن در برخی افراد ممکن است باعث بروز علائم و نشانههای گرمی شود. افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و افرادی که فشار خون دارند باید برای نصرف باریجه با پزشک خود مشورت کنند زیرا این گیاه دارویی ممکن است موجب ایجاد اختلال در گردش خون شود. مصرف باریجه در دوران بارداری و برای مادران شیرده ممنوع است زیرا باریجه به خودی خود موجب ایجاد تغییرات هورمونی در بدن است.
برای مصرف باریجه به شکل موضعی میبایست این عصاره را با یک ماده دیگر مانند روغن نارگیل و یا روغن زیتون ترکیب کنید و قبل از اینکه به صورت کامل روی موضع آن را لمالید حتما روی قسمت کوچکی از پوست امتحان کنید تا در صورت حساسیت پوستی و مشاهده علائمی مانند خارش، قرمزی و التهاب پوست متوجه حساسیت شده و پیشگیری کتید.
اگر از این گیاه دارویی بهصورت خوراکی استفاده میکنید به مقدار کم و در مراحل ابتدایی استفاده کنید. از دیگر مضرات باریجه میتوان به مضر بودن آن برای صرع، مغز و طحال اشاره کرد.
با سلام و عرض خدا قوت
مرسی از مطالب خوب و آموزنده تون
بنده صباح پیشدادی هستم و جدیدا کتابی بینظیر در مورد پرورش قارچ دنبلان یا ترافل ترجمه کرده ام گفتم که بی اطلاع نمونید چون تعداد این کتاب محدود است و بیشتر آن پیش فروش شده و تنها تعدادی محدود باقی مانده. خواستم اطلاع رسانی کنم که اگر دنبال اطلاعات کاملی در مورد پرورش دنبلان یا ترافل هستید این کتاب بی نظیر رو از دست ندهید.
برای اطلاعات بیشتر ، نحوه فروش و سرفصل های کتاب با آی دی تلگرام : sabahpishdadi@ یا شماره تلفن : ۰۹۳۹۹۳۴۵۳۰۱ تماس بگیرید.
اطلاعات بیشتر در آپارات: http://www.aparat.com/v/57MNC
دمبلان در مناطق گرمسیری استان ایلام مثل دامنه میمک در مرز ایران وعراق ودر اواخر زمستان تا اواخر فروردین حدودا از زمین بالا میاد وخیلی هم از قارچ خوشمزه تره
سلام.من دنبال قارچ کوهی یا دنبلان کوهی هستم.بهترین نوع آن کدام است؟چه رنگی است؟و در کجای ایران بدست میاید؟راجع به نح.ه بسته بندی و ارسال آن نیز اگر اطلاعاتی دارید بفرمایید.
محسن از تهران
سلام. من عاشق پیداکردن قارچ کوهی هستم هرسال ایام عید چندبار میرم کوه .... الحمدلله دست خالی هم برنمی گردم..
عکس اون قارچ سفیده که زیر بوته خشک کومه بود دیوونم کرد...
التماس دعا
سلام دوستان سال نوتون مبارک،ی هوع قارچ که اسمش دنبالان هستش امسال تومنطقه ارسباران غوغا کرده البته من بیشترمشگین شرقی منظورم بود اگه ازنیمه دوم زمستان میومدین اونجا حتما شگفت زده میشدین جماعت ریختن بیرون دنبالان میگردن البته من خودم نتونستم پیداکنم سخته ولی لذت بخشه مخصوصا امسال طبیعت واقعا زیبا ودل انگیزبود.من لذت بردم برای همه هموطنانم آرزوی شادی دارم.
من عاشق طبیعتم و حتی گاهی فصل قارچ برای کندن قارچ به کوهستان رفتم واقعا حسش زنده کنندست. از وبلاگ قشنگتون و عکسای زیباتو ن تشکر می کنم.ایشالله وبلاگتون پر بار ترو قشنگ ترم بشه.زنده باد به هر کی عاشق طبیعت
سلام من از یزد به وبلاگت سر زدم .عاشق طبیعت و کوهنوردم و اطاف یزدم مثل کف دست میشناسم .عکسی که برا نظر دادن گذاشتی خیلی منو خندوند. خواستی بیای یزد ایمیل بزن برنامتو ردیف کنم انشالا خنده از لبات پاک نشه
به وبلاگ من خوش آمدید
فرهاد میرزایی از طایفه شش بلوکی تیره هیبت لو که دوران تحصیلات ابتدایی را در عشایر ودوره تحصیلات متوسطه رادر هنرستان عشایری در آب باریک گذرانده ودرسال 63در تربیت معلم ودرسال 71 کارشناسی گرفتم چون علاقه شدیدی به ایل دارم سعی نمودم مطالبی گرد اوری نمایم/
نظر دهید
بینهایت خوشحال اولام